De här fyra toppbanorna ingår i det här paketet

Aphrodite Hills Golf Club är en 18-håls parkbana som sträcker sig över grönskande 6299 meter. Belägen vid klipporna med en vacker utsikt över Medelhavet, där Afrodite, kärlekens gudinna sägs ha uppstått ur havet. Banan är anlagd på två platåer vilket utgör en viss nivåskillnad. Designern är Cabell Robinson och år 2011 rankades banan som en av top-20 mest populära banor i Europa, alltså inte konstigt att den är känd som en av de bästa banorna vid Medelhavskusten. Dess utmärkande uppbyggnad erbjuder förstklassiga spelmöjligheter för golfare i alla nivåer. Det är en liten bit mellan green och nästa tee, så hyra golfbil kan vara att föredra.

Här får man också slå på en tvåsocklad driving range, chippa sig förbi utmanande bunkrar och spela på breda fairways och generösa puttgreener.

Golf Academy

Både nybörjare och erfarna spelare kan utveckla sitt spel på Aphrodite Hills 3-håls Golf Academy, där man kan få experthjälp av ett team av PGA-kvalificerade golfproffs. Passa på att få tips om hur du kan förbättra din teknik, här finns tillgång till de senaste systemen för att få bästa svinganalys.

Klubbhus

Efter en dag på banan kan golfare avrunda dagen på klubbhusets terrass. Med en utsikt över banan erbjuder de god mat och förfriskningar i en sofistikerad miljö.

 • 18 hålsbana på mästerskaps nivå
 • Par 71
 • Banlängd: 6299 mEléa Golf Club är en 18-håls parkbana med mästerskaps standard, och en längd som kan variera mellan 5700 m och 6900 m på grund av kombinationen av olika tees. Golfbanan är designad av sexfaldiga majorvinnaren Sir Nick Faldo och blev år 2010, då det öppnades till en av de banorna ”man måste spela”. Samma år rankades Eléa bland de 10 bästa nya internationella banorna av Golf Magazine (USA).

Den här banan är en utmaning för alla, med de otaliga bunkrarna som vaktar greener och fairways samt med sina stora områden av semiruff som hjälper till vid felinriktade spel. Layouten är noga passat in i det kuperade landskapet och dess unika bergsformation ger Eléa en unik karaktär. Hela rundan på banan som slingrar sig mellan johannesbrödträd, finns utsikten över glittrande östra Medelhavet.

Golf Academy

Varför inte ta ett skräddarsytt träningstillfälle på Eléa Golf Academy.  Här erbjuds en hellång driving range komplett med greener och bunkrar samt ett träningsområde för snabbspel och en fantastisk green för puttning.

Klubbhus

Efter en avslutad runda kan spelarna varva ner i klubbhusets exklusiva miljö. Det är bara att slå sig ner på en av de fem olika terrasserna eller ta ett glas vin i loungen.

 • 18 håls mästerskapsbana
 • Par 71
 • Banlängd: 6900 m

Minthis Hills var den första golfbanan i Cypern och hette då Tsad Golf Course efter som den ligger på Tsad höjderna. Banna bytte namn efter renovering och banförbättringar av bl.a. längden som idag är på 5843 m och designades ursprungligen av golfbanearkitekten Donald Steel. De 18 hålen är fortfarande invävda i ett historiskt landskap som varit en del av klostret Stavros tis Minthis från 1100-talet vilket ger miljön en idyllisk karaktär. Banan är belägen 550 meter över havet vilket gör att det är lite svalare än nere i Paphos och har en ständig havsbris som kan kännas skönt fläktande i de varmare perioderna. Minthis är kuperad och teknisk, det är inte den längsta banan men erbjuder ett omväxlande spel och en utmanande uppåtsluttande och nersluttande terräng.

Golf Academy

Minthis Hills har en upphöjd driving range som ger bra placering till de 16 båsen som finns att stå och slå ifrån. Även om man redan har en god teknik kan man förbättra sitt spel genom att ta hjälp av kvalificerade toppklassiga PGA golfproffs. De erbjuder bl.a. tips på rätt golfutrustning, bankännedom och svinganalys.

Klubbhus

Minthis Hills klubbhus blandar traditionell medelhavsmat med en modern touch. Oavsett om du vill hålla till i baren, sitta på terrassen eller utnyttja husets andra faciliteter, gör du det med en påpassad service och slående utsikt.

 • 18 hålsbana på mästerskaps nivå
 • 71 par
 • Banlängd: 5843 m

 Secret Valley är en parkbana med 18 hål i en lantlig och lugn omgivning, som ligger längst ner i en dal som sträcker sig ner mot havet. Banan på 5700 m renoverades nyligen och tillhör idag de bästa banorna på Cypern. Här kan golfare på alla nivåer få en ordentlig match med utmanande fairways och välplacerade hinder. De mest strategiskt tänkande golfarna testas rejält med teeplaceringarna. Banan kan på vissa ställen vara lite smal, så är en god idé att ta med ett par extra bollar ifall de oavsiktligt skulle hamna i det närliggandet vattnet.

Det är ingen överraskning att den här välgenomtänkta layouten är designad av golfaren Tony Jacklin, fyrfaldig Ryder Cup kapten och vinnare av British Open och US Open. Jacklin om någon har koll på hur en bana ska vara upplagd för bästa spelupplevelse.

Golf Academy

Om du vill vidareutveckla ditt spel och teknik borde du testa driving rangen, och det stora övningsområdet som endast är fem minuters promenad ifrån klubbhuset. Secret Valley’s PGA golfproffs erbjuder individuellt anpassade golflektioner till spelare med alla åldrar och erfarenheter.

Klubbhus

Efter en intrycksgivande dag på golfbanan kan spelarna socialisera och avnjuta förfriskningar på banans klubbhus eller ta beställa en mättande måltid från restaurangen.

 • 18 hålsbana med mästerskaps standard
 • Par 71
 • Banlängd: 5700 m